Barion Pixel
Close

2020.04.13.

A Húsvét virágai

Húsvét, a feltámadás ünnepe és nem csak vallási értelemben, hiszen a tél elmúltával a tavasz feltámasztja a növényvilágot is.

Jézus mártír halála, majd feltámadása számomra gyerekként teljesen érthetetlen és szomorú történet volt. Megkérdeztem József atyát, aki éppen első áldozónak készített fel minket, miért ünnepeljük valakinek a kínhalálát. Az öreg pap elmosolyodott, majd csak annyit mondott, hogy a természet is örök körforgásban van. A tél egyfajta elmúlás, a tavasz a feltámadás és húsvétkor tavasz van, örüljünk a ránk váró kellemes időnek, az életnek. Nézzem meg mennyi szép virág díszíti az oltárt és a templomot. Ez azt jelenti, hogy az élet legyőzte az elmúlást.

Bevallom fogalmam sincs, hogy milyen virágok voltak ott akkor, de azt tudom, hogy a templomokba ilyenkor fehér cserepes hortenziát, fehér szegfűt, fehér krizantémot szoktak vinni.

Rendkívül érdekes a hortenzia, hiszen, ha megnézzük a jelentését, akkor fény derül a kettősségére. Egyszerre jelképezi a kegyetlenséget és gonoszságot, illetve köszönet nyilvánítást, megértést és együtt érzést. Vélhetően a jelentés első fele, a keresztre feszítőkről szól, a második fele a keresztre feszítettekről. A szegfű az isteni szeretetet szimbolizálja, a krizantém az örömöt és az örök optimizmust.

Húsvét többnyire április hónapra esik, ilyenkor a kertek, a balkonok megtelnek virágokkal. Nem tagadhatjuk, sokunknak örömet okoz a kertészkedés, jó később gyönyörködni a színpompás virágokban. Valahogy magunkénak érezzük szépségüket és (ha van) még az illatukat is.

Közhelyes, de a világ valóban változik. Régen az otthonok húsvéti díszítésében főszerepet a barka, a tulipán, a jácint, az ibolya szerepelt döntően. Mára az éghajlatváltozás miatt ezek jó része elnyílik az ünnepre, persze ezt befolyásolja az ünnep dátuma is (március 22. és április 25. között változhat). Ma jellemzően tavaszi, húsvéti díszekkel készülünk az ünnepekre. Kommentben mondja el nekünk, hogy Ön mivel díszíti húsvétkor a lakást!

Kellemes ünnepet kívánunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Menü

A jelenlegi helyzetre tekintettel csapatunk kontakt mentes kiszállítással dolgozik.

 

A szolgáltatás árát online utalással várjuk. Majd egy előre megbeszélt helyen
(kapuban, ajtó előtt, stb.) hagyjuk a növényt, és telefonon értesítjük Önöket a csomag megérkezéséről, így a személyes kontaktus elkerülhető.

 

A megrendelt termékek kiszállítását közvetlen környezetünkben tudjuk csak vállalni (Apaj, Dömsöd, Dunaújváros, Dunavecse, Kiskunlacháza, Kunszentmiklós, Ráckeve, Szalkszentmárton, Tass). 

Kedves Vásárló!

Mindenki tudja, hogy a koronavírus átalakította mindennapjainkat. Arra kell törekednünk, hogy minél kisebb számú a személyes érintkezéssel oldjuk meg a napi teendőinket az egészségünk megóvása érdekében.

 

Ugyanakkor a bezárkózás felerősít bizonyos emberi érzéseket, eszünkbe jutnak szeretteink. Van, aki hiányzik, valaki azért jut eszünkbe, mert születésnapja van, vagy csak úgy gondolunk rá.

 

Ezért elindítunk egy akciót, amely során üzletünkből online rendeléssel, kiszállítással, online fizetéssel kínálunk extra besorolású orchideákat és flamingókat, hogy ily módon is kifejezhessék, hogy gondolnak egymásra. Az akció neve GONDOLOK RÁD!

 

Tudjuk, hogy a helyi közösségek tudatos magatartása esélyt fog adni a majdani újra induláshoz! Ezért a GONDOLOK RÁD  akció keretében kiszállított virágokat előzetes egyeztetés alapján akár érintkezésmentes módon is kiszállítjuk Önöknek.

A Tassivirág szakmai és vállalkozói múltja három évtizedre tekint vissza. Tasson 1989-ben nyílt meg az első üzletünk, majd 2013-ban nyitottuk meg a forgalmas tassi főút mellet az új, üzletünket.

 

Lelkes csapatunkkal azon dolgozunk, hogy a virágkötészet, mint szakma továbbra is a vevő egyedi igényeinek és elképzeléseinek a szakszerű és kreatív megvalósításáról szóljon. 

 

Ezen felül kimondottan fontos számunkra a környezetvédelem és a tudatos fogyasztói magatartás támogatása.

 

A környezettudatosság jegyében növényeinket a saját esővíz gyűjtőnkben összegyűlt csapadékkal locsoljuk, valamint nem használunk vegyszereket, ennek megfelelően üzletünkben nem tartunk mesterségesen, vegyszerekkel megfestett virágokat. Továbbá a tőlünk vásárolt virágait újrahasznosított papírszatyorban viheti haza. 

 

Webáruházunkban azokat a termékeinket válogattuk össze, amelyek tökéletesek bármilyen alkalomra. Legyen szó különleges eseményről, vagy a mindennapokról, kínálatunkban megtalálja a megfelelő meglepetést. 

 

A megrendelt termékek kiszállítását közvetlen környezetünkben tudjuk csak vállalni (Apaj, Dömsöd, Dunaújváros, Dunavecse, Kiskunlacháza, Kunszentmiklós, Ráckeve, Szalkszentmárton, Tass). 

 

Tassivirág – profi kezek által válogatott virágokból.

  1. Termék kiválasztása
  2. Szállítási cím megadása
  3. Bankkartyás fizetés
  4. Szállítás a rendelést követő munkanapon
  5. Tovabbi informaciókért a vásárlás menetéről kattintson ide:
    Vásárlás menete

Kapcsolat

Telefon: 06 30 3789-746

E-mail: tassiviragbolt@gmail.com

Nyitvatartás:
H-P: 8:00-15:00
Sz: 8:00-15:00
V: 8:00-12:00

 

Cím: 6096 Tass, Akácfa utca 16.

 

Üzenjen nekünk itt: