Close

Ébred a kert - Kert szépségverseny

Ébred a kert - Kert szépségverseny 1

Mint bizonyára látták, a honlapunkon és Facebook oldalunkon meghirdettük a kert szépségversenyünket. Felmerül a kérdés, hogy talán előbb kellett volna ezt megtennünk, mikor még zajlottak a beültetések. Mostanra már elkészültek az idei kert kompozíciók, bár még ebben a hónapban bőven van idő azok kialakítására, befejezésére. Azért vártunk eddig, mert szeretnénk olyan kertalkotásokat látni, melyek nem kifejezetten egy verseny miatt jöttek létre, sokkal inkább az alkotók és majdan a betoppanó szemlélődő örömére. Ugye milyen jó érzés, mikor kertbarátok folytatnak diskurzust, elismerik munkánkat és megdicsérik egy-egy ötletünket és ilyenkor büszkén adunk egymásnak tanácsokat is?  

 

 

A következő két blog bejegyzésünkben a verseny kategóriákról ejtünk néhány szót a teljesség igénye nélkül. Előre szeretnénk bocsátani, hogy kerülni fogjuk a konkrét beültetési, vagy növényválasztási tanácsokat, hiszen Önök most egy virágbolt blogját olvassák, ezért véleményünk szerint nem lenne szerencsés, ha mondjuk olyan növényeket ajánlanék, ami az üzletünk kínálatunkban is fel lelhető, márpedig óhatatlanul forgalmazzuk ezeket

Ébred a kert - Kert szépségverseny 2

Virágos kertek:

 

A virágoskertek kialakításánál, mi vidéken élők könnyebb helyzetben vagyunk, hiszen általában itt bőven van erre alkalmas terület. A világon számos olyan hely van, ahol ritka kiváltság a nagykert, de ezeken a területeken is mesterien alakítanak ki mini virágoskerteket, balkonokat. Mint a bevezetőben írtam nem szeretnénk konkrét recepteket közölni, de néhány fontos momentumra azért felhívnánk a figyelmet:

 • –        mérjük fel mekkora terület áll rendelkezésünkre

 • –        vannak-e benne fix pontok (lépcső, korlát, kerti pad, kerti szobor, stb.)

 • –        a fentiek figyelembe vételével osszuk meg a távolságokat a beültetendő növényekkel, a kijelölés során feszítsünk ki madzagot az egyenesek megtartásához

 • –        tájékozódjunk, hogy az általunk preferált növények igényeik szerint megférnek-e egymás mellett (pl. hasonló víz igény)

 • –        a kertek fontos része a jól ápolt fű, amire érdemes odafigyelni, mert jól tagolja a teret

 • Ébred a kert - Kert szépségverseny 3

  Teraszok és Balkonok:

   

  Általában kis helyeken létesülnek, virággal, zöld felületeikkel átformálnak épületeket, homlokzatokat, kellemes hangulatot kölcsönöznek.  A hely felmérésére és tervezésére itt még nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mint a kertekben, hiszen általában szűkös a hely. A tervezés során a méretezésen túl fontos a hely fekvésének figyelembe vétele, fel kell mérnünk a napsütéses órák számát, szélvédett, vagy huzatos-e a hely adottsága. Ezek figyelembevételével a beültetendő növényeket összeválogatnunk és persze itt is ügyelnünk kell az egyes növények igényeire. 

   

  Blogunk második részében szót ejtünk a sziklakertekről és a kerti tavakról. Itt sem törekszünk a teljességre, vagy valamilyen kritérium rendszer felállítására, mivel az építő kreativitása, ízlése fogja eldönteni a szavazatok számát.

  Share on email
  Share on pinterest
  Share on facebook
  Ébred a kert - Kert szépségverseny 5

  Kedvenc Orchideánk

  Válasszon színt és méretet!

  A Phalaenopsis, más néven lepke orchidea virágai karcsú szárakon elhelyezkedő pillangókra emlékeztetnek, nem csak formájukkal, de pazar színkombinációikkal is.

  Tovább a termékhez

  Menü

  A jelenlegi helyzetre tekintettel csapatunk kontakt mentes kiszállítással dolgozik.

   

  A szolgáltatás árát online utalással várjuk. Majd egy előre megbeszélt helyen
  (kapuban, ajtó előtt, stb.) hagyjuk a növényt, és telefonon értesítjük Önöket a csomag megérkezéséről, így a személyes kontaktus elkerülhető.

   

  A megrendelt termékek kiszállítását közvetlen környezetünkben tudjuk csak vállalni (Apaj, Dömsöd, Dunaújváros, Dunavecse, Kiskunlacháza, Kunszentmiklós, Ráckeve, Szalkszentmárton, Tass). 

  Kedves Vásárló!

  Mindenki tudja, hogy a koronavírus átalakította mindennapjainkat. Arra kell törekednünk, hogy minél kisebb számú a személyes érintkezéssel oldjuk meg a napi teendőinket az egészségünk megóvása érdekében.

   

  Ugyanakkor a bezárkózás felerősít bizonyos emberi érzéseket, eszünkbe jutnak szeretteink. Van, aki hiányzik, valaki azért jut eszünkbe, mert születésnapja van, vagy csak úgy gondolunk rá.

   

  Ezért elindítunk egy akciót, amely során üzletünkből online rendeléssel, kiszállítással, online fizetéssel kínálunk extra besorolású orchideákat és flamingókat, hogy ily módon is kifejezhessék, hogy gondolnak egymásra. Az akció neve GONDOLOK RÁD!

   

  Tudjuk, hogy a helyi közösségek tudatos magatartása esélyt fog adni a majdani újra induláshoz! Ezért a GONDOLOK RÁD  akció keretében kiszállított virágokat előzetes egyeztetés alapján akár érintkezésmentes módon is kiszállítjuk Önöknek.

  A Tassivirág szakmai és vállalkozói múltja három évtizedre tekint vissza. Tasson 1989-ben nyílt meg az első üzletünk, majd 2013-ban nyitottuk meg a forgalmas tassi főút mellet az új, üzletünket.

   

  Lelkes csapatunkkal azon dolgozunk, hogy a virágkötészet, mint szakma továbbra is a vevő egyedi igényeinek és elképzeléseinek a szakszerű és kreatív megvalósításáról szóljon. 

   

  Ezen felül kimondottan fontos számunkra a környezetvédelem és a tudatos fogyasztói magatartás támogatása.

   

  A környezettudatosság jegyében növényeinket a saját esővíz gyűjtőnkben összegyűlt csapadékkal locsoljuk, valamint nem használunk vegyszereket, ennek megfelelően üzletünkben nem tartunk mesterségesen, vegyszerekkel megfestett virágokat. Továbbá a tőlünk vásárolt virágait újrahasznosított papírszatyorban viheti haza. 

   

  Webáruházunkban azokat a termékeinket válogattuk össze, amelyek tökéletesek bármilyen alkalomra. Legyen szó különleges eseményről, vagy a mindennapokról, kínálatunkban megtalálja a megfelelő meglepetést. 

   

  A megrendelt termékek kiszállítását közvetlen környezetünkben tudjuk csak vállalni (Apaj, Dömsöd, Dunaújváros, Dunavecse, Kiskunlacháza, Kunszentmiklós, Ráckeve, Szalkszentmárton, Tass). 

   

  Tassivirág – profi kezek által válogatott virágokból.

  1. Termék kiválasztása
  2. Szállítási cím megadása
  3. Bankkartyás fizetés
  4. Szállítás a rendelést követő munkanapon
  5. Tovabbi informaciókért a vásárlás menetéről kattintson ide:
   Vásárlás menete

  Kapcsolat

  Telefon: 06 30 3789-746

  E-mail: tassiviragbolt@gmail.com

  Nyitvatartás:
  H-P: 8:00-15:00
  Sz: 8:00-15:00
  V: 8:00-12:00

   

  Cím: 6096 Tass, Akácfa utca 16.

   

  Üzenjen nekünk itt: