Barion Pixel
Close

Ébred a kert 2 - Kert szépség verseny

Ébred a kert 2 - Kert szépségverseny 1

Mint bizonyára látták, a honlapunkon és Facebook oldalunkon meghirdettük a kert szépségversenyünket. Felmerül a kérdés, hogy talán előbb kellett volna ezt megtennünk, mikor még zajlottak a beültetések. Mostanra már elkészültek az idei kert kompozíciók, bár még ebben a hónapban bőven van idő azok kialakítására, befejezésére. Azért vártunk eddig, mert szeretnénk olyan kertalkotásokat látni, melyek nem kifejezetten egy verseny miatt jöttek létre, sokkal inkább az alkotók és majdan a betoppanó szemlélődő örömére. Ugye milyen jó érzés, mikor kertbarátok folytatnak diskurzust, elismerik munkánkat és megdicsérik egy-egy ötletünket és ilyenkor büszkén adunk egymásnak tanácsokat is?

Ébred a kert 2 - Kert szépségverseny 2

Sziklakertek:


A sziklakertek alapvetően a sziklás hegyek időjárás által szinte síkká alakított tetején, vagy lankáin, illetve szurdokvölgyeiben kialakult élőhelyeket, növénytársulásokat mintázzák. Alapvetően két féle sziklakert típust különböztetünk meg.


Az egyik a mértani pontossággal megtervezett elrendezésű sziklakert, ahol a formavilág számtalan mintázatot követhet, de a mértani szabályosságot megtartja a növények elrendezése. A mási típusnál a fent említett természeti környezetet idézve nincsenek szigorú mértani formák.


Mindkét típus lehet nagyon szép és lehet giccses is. A kertépítészettel foglalkozók általában az adott hely adottságainak ismeretében készítenek ajánlást a tulajdonos részére. A beültethető növények tekintetében is nagy a választék, általában évelő növényeket ültetnek be, de láthatunk egynyári növényeket is sziklakertekben. Általában a színvilág, a hasonló környezeti igény, vagy a költségvetés adja meg a beültetendő növények fajtáját, számát.

Kerti tavak:


A kerti tó kialakítása akár házilag is, a nagyobb költségvetési igénnyel bíró beruházások közé tartozik. Mielőtt bárki belevág a kerti tó építésébe, azt javasoljuk, hogy alaposan nézzen utána a projekt valamennyi aspektusának.


Persze itt is vannak fokozatok, amelyek a nagyságát, építési módját, a vízellátás mikéntjét, mélységét jellemzik. Mindezzel fontos tisztába lennünk, mielőtt növényeket tervezünk, netán vásárolunk a tavunkhoz. Az alkalmas növényzet ára nem mondható olcsónak és a tó, akár gyilkosává is válhat növényeinknek. Számtalan helyen lehet praktikus tanácsokat olvasni, videókat nézni a tóépítéshez, ezekben fontos szempontokat villantanak meg a gyakorló kerti tórajongók.


Mielőtt meghirdettük a kerti tó kategóriát, a fenti szempontok miatt vitáztunk azon, hogy kell-e ez a kategória, de végül úgy döntöttünk, hogy mégis meghirdetjük. Ma már sok helyen vannak kisebb, nagyobb csobogók, vagy akár impozáns tó felületek, amelyek a kertet igazán egyedivé varázsolják. Véleményünk szerint, ha a kert és a tó harmóniáját sikerül megtalálni, akkor a természet csodája költözik az udvarunkba.

Ébred a kert 2 - Kert szépségverseny 3
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Páfrány - Cycas

Pálma

A pálmák már több millió éve is éltek a földön, de még mindig nem mentek ki a divatból! Tökéletesen passzolnak mind a modern és vintage lakások stílusához.

Tovább a termékhez

Menü

A jelenlegi helyzetre tekintettel csapatunk kontakt mentes kiszállítással dolgozik.

 

A szolgáltatás árát online utalással várjuk. Majd egy előre megbeszélt helyen
(kapuban, ajtó előtt, stb.) hagyjuk a növényt, és telefonon értesítjük Önöket a csomag megérkezéséről, így a személyes kontaktus elkerülhető.

 

A megrendelt termékek kiszállítását közvetlen környezetünkben tudjuk csak vállalni (Apaj, Dömsöd, Dunaújváros, Dunavecse, Kiskunlacháza, Kunszentmiklós, Ráckeve, Szalkszentmárton, Tass). 

Kedves Vásárló!

Mindenki tudja, hogy a koronavírus átalakította mindennapjainkat. Arra kell törekednünk, hogy minél kisebb számú a személyes érintkezéssel oldjuk meg a napi teendőinket az egészségünk megóvása érdekében.

 

Ugyanakkor a bezárkózás felerősít bizonyos emberi érzéseket, eszünkbe jutnak szeretteink. Van, aki hiányzik, valaki azért jut eszünkbe, mert születésnapja van, vagy csak úgy gondolunk rá.

 

Ezért elindítunk egy akciót, amely során üzletünkből online rendeléssel, kiszállítással, online fizetéssel kínálunk extra besorolású orchideákat és flamingókat, hogy ily módon is kifejezhessék, hogy gondolnak egymásra. Az akció neve GONDOLOK RÁD!

 

Tudjuk, hogy a helyi közösségek tudatos magatartása esélyt fog adni a majdani újra induláshoz! Ezért a GONDOLOK RÁD  akció keretében kiszállított virágokat előzetes egyeztetés alapján akár érintkezésmentes módon is kiszállítjuk Önöknek.

A Tassivirág szakmai és vállalkozói múltja három évtizedre tekint vissza. Tasson 1989-ben nyílt meg az első üzletünk, majd 2013-ban nyitottuk meg a forgalmas tassi főút mellet az új, üzletünket.

 

Lelkes csapatunkkal azon dolgozunk, hogy a virágkötészet, mint szakma továbbra is a vevő egyedi igényeinek és elképzeléseinek a szakszerű és kreatív megvalósításáról szóljon. 

 

Ezen felül kimondottan fontos számunkra a környezetvédelem és a tudatos fogyasztói magatartás támogatása.

 

A környezettudatosság jegyében növényeinket a saját esővíz gyűjtőnkben összegyűlt csapadékkal locsoljuk, valamint nem használunk vegyszereket, ennek megfelelően üzletünkben nem tartunk mesterségesen, vegyszerekkel megfestett virágokat. Továbbá a tőlünk vásárolt virágait újrahasznosított papírszatyorban viheti haza. 

 

Webáruházunkban azokat a termékeinket válogattuk össze, amelyek tökéletesek bármilyen alkalomra. Legyen szó különleges eseményről, vagy a mindennapokról, kínálatunkban megtalálja a megfelelő meglepetést. 

 

A megrendelt termékek kiszállítását közvetlen környezetünkben tudjuk csak vállalni (Apaj, Dömsöd, Dunaújváros, Dunavecse, Kiskunlacháza, Kunszentmiklós, Ráckeve, Szalkszentmárton, Tass). 

 

Tassivirág – profi kezek által válogatott virágokból.

  1. Termék kiválasztása
  2. Szállítási cím megadása
  3. Bankkartyás fizetés
  4. Szállítás a rendelést követő munkanapon
  5. Tovabbi informaciókért a vásárlás menetéről kattintson ide:
    Vásárlás menete

Kapcsolat

Telefon: 06 30 3789-746

E-mail: tassiviragbolt@gmail.com

Nyitvatartás:
H-P: 8:00-15:00
Sz: 8:00-15:00
V: 8:00-12:00

 

Cím: 6096 Tass, Akácfa utca 16.

 

Üzenjen nekünk itt: